Metsävisa

Suomalainenonni_kooste_väri

Itsenäinen Suomi 100 vuotta – Metsävisan 2017 finaaliin sata osallistujaa

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Metsävisan teemoja ovat suomalainen metsäluonto ja suomalaisten metsäsuhde. Puolet Suomen yläkouluista, 26 700 oppilasta 660 opettajan johdolla osallistui Metsävisan koulutason kilpailuun. Metsävisaan pystyi osallistumaan suomeksi, ruotsiksi (Skogsnöten) tai englanniksi (Forest Quiz).

Onnea koulujen voittajille!

Sata parasta koulun voittajaa on kutsuttu opettajansa kanssa suureen finaaliin Helsinkiin 15.-16.5.2017.

Finalistin seuralainen, opettaja tai huoltaja, ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 19.3. Siirry ilmoittautumislomakkeelle alla olevasta painikkeesta:

Ilmoittaudu finaaliin

Finalistit vierailevat kaksipäiväisen kilpailumatkan aikana Suomen luontokeskus Haltiassa ja ammattitaidon SM-kilpailussa eli Taitaja 2017 -tapahtumassa. Finalistien ilmoittautuminen avautuu 10.3. tälle sivulle.

Metsävisan 2017 päivämääriä

  • Metsävisa-päivä oli kouluissa 8.2.2017. Lue Metsävisa-tiedote
  • 31.3. mennessä kesätyöpaikat arvottu (MTK)
  • 30.4. mennessä kouluvierailut pääosin tehty (UPM, Stora Enso, Metsä Group, Metsähallitus)
  • 15.-16.5. finaali sadalle oppilaalle ja opettajalle Helsingissä (Metsäyhdistys ja kaikki Metsävisan yhteistyökumppanit)
  • 5.-16.6. kesätyöt (metsänhoitoyhdistykset, MTK ja Metsäyhdistys)

Kesätyöpaikkoja arvotaan Metsävisassa menestyneiden kesken

Koulun paras metsävisailija tai hänen sijastaan toinen kiinnostunut oppilas saa osallistua kesätyöpaikan arvontaan. MTK arpoo noin 15 kahden viikon kesätyöpaikkaa kesäkuun alkuun metsänhoitoyhdistyksiin eri puolilla Suomea. Lue aiemmista kesätyökokemuksista.

Metsävisa on metsäalan tarjoamaa yhteistyötä kouluille

Metsävisa on valtakunnallinen, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry:n ja Suomen Metsäyhdistyksen järjestämä kilpailu, jonka eri vaiheissa on järjestäjinä satoja biologian opettajia ja kymmeniä metsäammattilaisia. Lue lisää järjestäjistä ja rahoittajista.

Alavieskan yhtenäiskoulu voitti miljoonannen metsävisailijan ruskaretken

Vuonna 2017 Metsävisa järjestetään 36. kertaa. Vuodesta 1982 alkaen Metsävisaan on osallistunut yli miljoona suomalaista. Suurten lukujen kunniaksi arvoimme yhdelle koululle retken Rovaniemelle Tiedekeskus Pilkkeeseen. Lue opettaja Päivi Saarelan blogikirjoitus.

Akseli Jussinmäki Halsualta voitti Metsävisan 2016

Akseli Jussinmäki Halsuan yhtenäiskoulusta voitti Metsävisan 2016. Loppukilpailu käytiin toukokuun lopussa. Ruotsinkylän tutkimusmetsässä Tuusulassa. Metsävisan tulokset vuosilta 2014-2016.

Kynä, joka on tehty puusta

Tämä kynä on tehty puusta. Kuva: Anne Turunen
Tämä kynä on tehty puusta. Kuva: Anne Turunen

Vuoden 2016 Metsävisassa osallistujien palkintona oli kynä. Vaikka se on tavallinen muovinen kuulakärkikynä, sen kyljessä lukee ”Tämä kynä on tehty puusta”. Miten se on siis valmistettu? Lue puusta valmistetusta muovikynästä.

Tietoja Metsävisasta

Metsävisaan voi harjoitella Metsätietäjä-pelillä