Metsävisa

Suomalainenonni_kooste_väri

Itsenäinen Suomi 100 vuotta – Metsävisan 2017 finaaliin sata osallistujaa

Yläkoulun opettaja, ilmoita oppilaasi Metsävisaan! Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Metsävisan teemoja ovat suomalainen metsäluonto ja suomalaisten metsäsuhde.

Sadan parhaan koulun paras visailija kutsutaan opettajansa kanssa suureen loppukilpailuun Helsinkiin 15.-16.5.2017.

Metsävisan jälki-ilmoittautumisaika jatkuu 18.1. asti. Tarkista ilmoittautuneiden listalta, että ilmoittautumisenne on kunnossa. Metsävisaan voi osallistua suomeksi, ruotsiksi (Skogsnöten) tai englanniksi (Forest Quiz).

 ILMOITTAUDU
metsävisaan

Metsävisa-päivä on 8.2.2017

Opettajat järjestävät Metsävisan kouluissa keskiviikkona helmikuun 8. päivänä. Kilpailulomakkeet postitetaan kouluille viikkoa ennen visapäivää. Opettajat saavat tarkistamista varten vastausmallit ja valitsevat koulusta yhden voittajan. Opettajat valitsevat koulunsa parhaan visailijan. Sata koulunsa voittajaa kutsutaan opettajansa kanssa finaaliin.

Kesätyöpaikkoja arvotaan Metsävisassa menestyneiden kesken

Koulun paras metsävisailija tai hänen sijastaan toinen kiinnostunut oppilas sai osallistua kesätyöpaikan arvontaan. MTK arpoo yli kymmenen kahden viikon kesätyöpaikkaa kesäkuun alkuun metsänhoitoyhdistyksiin eri puolilla Suomea. Lue kesätyökokemuksista.

Metsävisa on metsäalan tarjoamaa yhteistyötä kouluille

Metsävisa on valtakunnallinen, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry:n ja Suomen Metsäyhdistyksen järjestämä kilpailu, jonka eri vaiheissa on järjestäjinä satoja biologian opettajia ja kymmeniä metsäammattilaisia. Lue lisää järjestäjistä ja rahoittajista.

Alavieskan yhtenäiskoulu voitti miljoonannen metsävisailijan ruskaretken

Vuonna 2017 Metsävisa järjestetään 36. kertaa. Vuodesta 1982 alkaen Metsävisaan on osallistunut yli miljoona suomalaista. Suurten lukujen kunniaksi arvoimme yhdelle koululle retken Rovaniemelle Tiedekeskus Pilkkeeseen. Lue opettaja Päivi Saarelan blogikirjoitus.

Akseli Jussinmäki Halsualta voitti Metsävisan 2016

Akseli Jussinmäki Halsuan yhtenäiskoulusta voitti Metsävisan 2016. Loppukilpailu käytiin toukokuun lopussa. Ruotsinkylän tutkimusmetsässä Tuusulassa. Metsävisan tulokset vuosilta 2014-2016.

Kynä, joka on tehty puusta

Tämä kynä on tehty puusta. Kuva: Anne Turunen
Tämä kynä on tehty puusta. Kuva: Anne Turunen

Vuoden 2016 Metsävisassa osallistujien palkintona oli kynä. Vaikka se on tavallinen muovinen kuulakärkikynä, sen kyljessä lukee ”Tämä kynä on tehty puusta”. Miten se on siis valmistettu? Lue puusta valmistetusta muovikynästä.

Tietoja Metsävisasta

Metsävisaan voi harjoitella Metsätietäjä-pelillä