Minun puuni: Lapset kylvivät ennätysmäärän männyn siemeniä

Suomen Metsäyhdistyksen jokakeväinen kylvöprojekti oli tänä vuonna osa Suomen juhlavuoden tapahtumia. Projektiin osallistui yli puolet tavallista enemmän kylvijöitä: 16 000 lasta ja 2030 opettajaa, joille lähetettiin yhteensä 90 000 siementä.

Siemenet kylvetään kansainvälisen metsien päivän kunniaksi, joka on 21. maaliskuuta. YK:n julistama kansainvälinen metsien päivä muistuttaa metsien merkityksestä osana elämäämme.

Suomen Metsäyhdistys on toimittanut Minun puuni -kampanjassa siemeniä kouluille vuodesta 1993 alkaen. Tänä aikana yli 250 000 lasta on upottanut multaan enemmän kuin 1,2 miljoonaa männyn siementä.

Vanhimmat lasten käsistä alkunsa saaneet puut lähestyvät neljännesvuosisadan ikää ja ovat monen metrin korkuisia.

Männyn siemenet ovat Siemen Forelian lahjoittamia. Yhteistyössä Metsäyhdistyksen ja Siemen Forelian kanssa ovat Suomen Latu, Metsämörriohjaajat ry ja Finlands Svenska Idrott. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa toimintaa.

Minun puuni -kylvöprojekti on tarkoitettu ensisijaisesti alakouluihin, varhaiskasvatukseen, iltapäiväkerhoihin ja Metsämörri-ryhmille. Siementilauksia otetaan vastaan jälleen alkuvuodesta 2018.

Kirjoita kommentti