Metsä Puhuu

Metsä puhuu - uusille osaajille

Metsien kestävä käyttö pelastaa maailman.
Luoville ja uteliaille tulevaisuuden metsäalan ammattilaisille metsän mahdollisuudet ovat rajattomat.
Työelämä -osiosta löydät metsäalan ammattilaisten haastatteluja ja uratarinoita.
Koulutus -otsikon alle on tiivistetty tieto kaikesta metsiin ja puun käyttöön liittyvästä koulutuksesta Suomessa ammatillisesta koulutuksesta yliopistoon.

Metsäkoneen-kuljettajaksi ammatillisessa koulutuksessa

Metsäalan ammatillinen koulutus on nopea ja käytännönläheinen reitti työelämään. Kouluttautumisvaihtoehtoja on metsurista metsäkoneenkuljettajaan.

Lue lisää

Ammatti­korkea­koulussa metsä­talous­insinööriksi

Ammattikorkeakoulusta valmistut metsätalousinsinööriksi joka on metsäluonnon monipuolisen ja kestävän käytön, hoidon ja suojelun asiantuntija.

Lue lisää

Metsätieteitä yliopistossa - Metsatieteet.fi

Metsätieteitä voi opiskella sekä Helsingin että Itä-Suomen yliopistossa.

Lue lisää

Puutekniikkaa kolmella koulutusasteella

Lahdesta valmistuvat Suomen ainoat puutekniikan insinöörit. Klikkaa koulutus-linkkiä niin pääset tutustumaan myös ammatilliseen koulutukseen ja yliopistoihin.

Lue lisää

Biometsäteollisuus

Uudistuva biometsäteollisuus tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia. Alaa voi opiskella monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yliopistoissa ja korkeakouluissa.

Lue lisää

Metsämies Jallu

Todellisuudessa metsäkoneen kuljettajan opinnot kestävät 2-3 vuotta, mutta tässä hauskassa TTS:n ja Ponssen kanssa toteutetussa, Metsämiesten Säätiön mahdollistamassa kokeilussa Mr Jallu 101 pääsi koneen puikkoihin päivän simulaattoriharjoittelulla. Katso videolta kuinka miehen, Scorpionin ja puiden kävi!

Lue lisää