Näin järjestät Metsävisan – ohjeita opettajalle

Ilmoittautuminen

Ilmoita oppilaasi kilpailuun 31.12.2017 mennessä. Merkitse Metsävisa-päivä 8.2.2018 koulusi koevarauskalenteriin hyvissä ajoin.

Ilmoittautuessasi kerro, montako oppilasta osallistuu. Osallistua voi koko koulun voimin tai yhden tai muutaman luokan voimin, sen voitte itse päättää. Myös yksittäinen vapaaehtoinen oppilas voi osallistua. Ilmoita myös, montako opettajaa osallistuu tehtävien tarkistamiseen.

Metsävisa-postipaketti viikkoa ennen Metsävisa-päivää

Metsävisa-kilpailulomakkeet, vastausmallit ja voittajan diplomi postitetaan antamaasi osoitteeseen.

Paketti lähtee postin kuljetettavaksi 23.1., joten se on perillä koululla viimeistään viikkoa ennen Metsävisa-päivää. Se on joko tavallinen koululle tuleva kirje tai postista noudettava paketti. Tiedon paketin saapumisesta postin palvelupisteeseen pitäisi tulla sinulle ainakin kahdella tapaa, normaalina pakettikorttina sekä tekstiviestinä, mikäli olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä ajantasaisen matkapuhelinnumerosi, sekä mahdollisesti lisäksi myös sähköpostiviestinä.

Avaa paketti heti ja tarkista, että lomakkeita on riittävä määrä.

Jos pakettia ei kuulu, soita Suvi Pessalalle (045 6575 442). Lähetystunnuksen avulla voimme paikantaa paketin. Soita myös, jos paketista puuttuu jotakin, niin lähetämme lisää.

Metsävisa-päivä 8.2.

Järjestä Metsävisa koulussa torstaina 8.2.2018. Mikäli tämä päivämäärä osoittautuu mahdottomaksi, se ei ole este osallistumiselle, mutta ilmoitathan asiasta Suvi Pessalalle (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Koulun voittajan valinta ja palkinnot

Metsävisa-päivän jälkeen on kolmisen viikkoa aikaa tarkistaa vastaukset ja valita koululle yksi voittaja. Voittajan kilpailulomake ja yhteystietolomake toimitetaan kilpailulomakkeiden mukana tulleessa valmiissa palautuskuoressa Metsäyhdistykseen. Jos kuori katoaa, postita lomake osoitteeseen Suomen Metsäyhdistys, Metsävisa, Salomonkatu 17 A, 00100 Helsinki.

Kirjoita diplomi koulun voittajalle. Harkitse, haluatko jakaa ne itse oppitunnilla tai muussa sopivassa tilaisuudessa. Metsävisa-kummifirmat tarjoavat mahdollisuuksia palkintojenjakotilaisuuksiin oppitunneilla, maastoretkillä, kevätjuhlassa tai muulla sopimallanne tavalla, jos koulu niin toivoo. Otathan itse yhteyttä kummifirman edustajaan. Metsävisan kummifirmoja ovat UPM, Metsä Group, Stora Enso ja Metsähallitus. Oman koulusi yhteyshenkilön löydät linkistä, joka päivitetään tammikuun aikana Metsävisan etusivulle.

Metsävisan finaali

Loppukilpailuun kutsutaan 50 oppilasta opettajineen. Metsäala tarjoaa kilpailumatkan molemmille.

Loppukilpailu on kaksipäiväinen opintoretki, jonka aikana ratkotaan Metsävisa-tehtäviä maastoradalla, tavataan asiantuntijoita ja osallistutaan muuhun ohjelmaan. Lopuksi julkistetaan ja palkitaan Metsävisan voittajat rahapalkinnoin.

Kesätyöt

Metsävisassa on mahdollista voittaa myös kahden viikon kesätyöpaikka. Tarjolla on yli 10 palkallista työpaikkaa eri puolilla Suomea kahdeksi viikoksi kesäkuun aikana. Arvontaan osallistutaan rastittamalla ruutu Metsävisan koulutason kilpailulomakkeella. Työpaikkojen voittajille ilmoitetaan maaliskuun loppuun mennessä. Kesätyöt tarjoavat metsänomistajat – MTK ja metsänhoitoyhdistykset.