Näin järjestät Metsävisan – ohjeita opettajalle

Ilmoittautuminen

Ilmoita oppilaasi kilpailuun 31.12.2016 mennessä. Merkitse Metsävisa-päivä 8.2.2017 koulusi koevarauskalenteriin hyvissä ajoin.

Ilmoittautuessasi kerro, montako oppilasta osallistuu. Osallistua voi koko koulun voimin tai yhden tai muutaman luokan voimin, sen voitte itse päättää. Myös yksittäinen vapaaehtoinen oppilas voi osallistua. Ilmoita myös, montako opettajaa osallistuu tehtävien tarkistamiseen.

Metsävisa-postipaketti viikkoa ennen Metsävisa-päivää

Metsävisa-kilpailulomakkeet, vastausmallit ja voittajan diplomi postitetaan antamaasi osoitteeseen.

Paketti lähtee postin kuljetettavaksi 24.1., joten se on perillä koululla viimeistään viikkoa ennen Metsävisa-päivää. Se on normaali postista noudettava paketti. Tiedon paketin saapumisesta postin palvelupisteeseen pitäisi tulla sinulle ainakin kahdella tapaa, normaalina pakettikorttina sekä tekstiviestinä, mikäli olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä ajantasaisen matkapuhelinnumerosi, sekä mahdollisesti lisäksi myös sähköpostiviestinä.

Avaa paketti heti ja tarkista, että lomakkeita on riittävä määrä.

Jos pakettia ei kuulu, soita Anne Turuselle (045 6575 440). Lähetystunnuksen avulla voimme paikantaa paketin. Soita myös, jos paketista puuttuu jotakin, niin lähetämme lisää.

Metsävisa-päivä 8.2.

Järjestä Metsävisa koulussa keskiviikkona 8.2.2017. Mikäli tämä päivämäärä osoittautuu mahdottomaksi, se ei ole este osallistumiselle, mutta ilmoitathan asiasta Anne Turuselle (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Koulun voittajan valinta ja palkinnot

Metsävisa-päivän jälkeen on kolmisen viikkoa aikaa tarkistaa vastaukset ja valita koululle yksi voittaja. Voittajan kilpailulomake ja yhteystietolomake toimitetaan kilpailulomakkeiden mukana tulleessa valmiissa palautuskuoressa Metsäyhdistykseen. Jos kuori katoaa, postita lomake osoitteeseen Suomen Metsäyhdistys, Metsävisa, Salomonkatu 17 A, 00100 Helsinki.

Kirjoita diplomi koulun voittajalle. Harkitse, haluatko jakaa ne itse oppitunnilla tai muussa sopivassa tilaisuudessa. Metsävisa-kummifirmat tarjoavat mahdollisuuksia palkintojenjakotilaisuuksiin oppitunneilla, maastoretkillä, kevätjuhlassa tai muulla sopimallanne tavalla, jos koulu niin toivoo. Otathan itse yhteyttä kummifirman edustajaan. Metsävisan kummifirmoja ovat UPM, Metsä Group, Stora Enso ja Metsähallitus. Oman koulusi yhteyshenkilön löydät linkistä, joka päivitetään tammikuun aikana Metsävisan etusivulle.

Maakuntatason Metsävisa

Vuonna 2017 ei järjestetä maakuntatason karsintoja. Niiden sijaan järjestetään suuri finaali.

Metsävisan finaali

Loppukilpailuun kutsutaan sata oppilasta opettajineen. Metsäala tarjoaa kilpailumatkan molemmille.

Loppukilpailu on kaksipäiväinen opintoretki, jonka aikana ratkotaan Metsävisa-tehtäviä maastoradalla, tavataan asiantuntijoita ja visaillaan myös ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitaja 2017 -tapahtumassa. Lopuksi julkistetaan ja palkitaan Metsävisan voittajat. Kolme parasta saavat rahapalkintoja.

Kesätyöt

Metsävisassa on mahdollista voittaa myös kahden viikon kesätyöpaikka. Tarjolla on yli 10 palkallista työpaikkaa eri puolilla Suomea kahdeksi viikoksi kesäkuun aikana. Arvontaan osallistutaan rastittamalla ruutu Metsävisan koulutason kilpailulomakkeella. Työpaikkojen voittajille ilmoitetaan maaliskuun loppuun mennessä. Kesätyöt tarjoavat metsänomistajat – MTK ja metsänhoitoyhdistykset.