Koululaisten metsäviikko

05.09.2017 - 08.09.2017
Luukki, Helsingin kaupungin ulkoilumetsät Espoossa

Metsuri Sami Pulkkinen koululaisten metsäviikolla 2012. Kuva: Vilma Issakainen.

Koululaisten metsäviikko järjestetään Helsingin kaupungin ulkoilumetsissä Luukissa Pohjois-Espoossa. Tiistai, keskiviikko ja torstai ovat suomenkielisiä päiviä ja perjantai ruotsinkielinen. Tunnelmaan pääset katsomalla videon metsäviikolta vuodelta 2013.

Koululaisten metsäviikko järjestetään 16. kertaa ja sen myötä juhlistetaan Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Tapahtuman aiheena on Talousmetsän kierto ja teemana ”Yhdessä”. Tapahtuma on yhteinen Helsingin, Espoon ja Vantaan alakouluille ja sen järjestävät yhdessä noin 20 pääkaupunkiseudulla toimivaa metsä- ja ympäristöalan organisaatiota.

Mukaan mahtuu 36 luokkaa, lähes tuhat koululaista.

Retkellä 5.–6. luokkien oppilaat tutustuvat talousmetsään opetussuunnitelman mukaisesti. Reitillä on erilaisia tehtäviä, kuten metsän monimuotisuuden määritystä ja taimien istutusta. Metsässä tavataan mukavia asiantuntijoita, nähdään hakkuukone työssään ja tutustutaan metsästä saataviin tuotteisiin. Myös metsässä harrastavia partiolaisia, 4H:laisia ja metsästäjiä tavataan. Kierroksen lopussa on tietenkin nuotio, jonka äärellä voi paistaa makkaraa.

Oppilaiden palautteita aiemmasta tapahtumasta Vantaalta

”Metsätyyppien työhön tutustuminen oli kivaa.”
”Metsä on todella arvokasta eikä mitään niin sanottua elämää ole ilman metsää.”
”Jäätelössä on puuta! ?”
”Planteringen var absolut den bästa!”
”Syöminen satees oli hauskinta.”
”Nuotiosta tykkäsin erityisesti, sillä pitkän kävelyn jälkeen oli nälkä ja se oli ihanaa päästä syömään nuotiolle.”
”Det var super roligt! Jag lärde mig många nya saker. Jag har fattat att skogen är nyttigare än vad man tror, jag älskar den!!♡♡”

Järjestäjät

Koululaisten metsäviikon järjestävät ja rahoittavat Metsän oppimispolku -toiminnan pääkaupunkiseudun yhteistyöryhmä: Suomen Metsäyhdistys, Suomen metsäkeskus, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit, Fin Forelia Oy, Hyria Koulutus Oy, Yrkeshögskolan Novia, Metsä Group, Stora Enso, UPM Metsä, Metsäteollisuus ry, Södra Skogsreviret, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus Luke, Suomen riistakeskus ja pääkaupunkiseudun riistanhoitoyhdistykset, Eräkummit, Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset, Pääkaupunkiseudun partiolaiset, Metsäylioppilaat ry, Vantaan luontokoulu ja Anders Stihl Oy. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa tapahtuman koordinointia.

Lisätietoja

Anne Turunen | anne.turunen@smy.fi | 045 6575 440