Kompostoitavat kahvikapselit

Mater-Bi. Kuva: Novamont

Kahvin valmistajat Lavazza ja Löfberg ovat ratkaisseet kahvikapselien kierrätettävyysongelman. Kahvikapselit on aiemmin valmistettu uusiutumattomista raaka-aineista, kuten muovista ja alumiinista. Kapselikahvin osuus Euroopan kahvimarkkinoista on noin 30 prosenttia.

Nyt kahvinjuojilla on mahdollisuus käyttää täysin biohajoavia kapseleita. Viiden vuoden kehitystyön tuloksena italialainen kahvinvalmistaja Lavazza ja kemianteollisyyden yritys Novamont kehittivät kompostoitavan kapselin, joka on tehty biohajoavista aineista, muun muassa tärkkelyksestä, selluloosasta, kasviöljyistä ja niiden yhdistelmistä. Materiaalin kauppanimi on Mater-Bi.

Kompostoituvat kahvikapselit voi kierrätää orgaanisten jätteiden mukana tai lähettää teollisuuteen kompostoitavaksi.

Löfbergin markkinoille tuomat biohajoavat kahvikapselit taas on valmistettu sokeriruo’osta ja sokerijuurikkaasta. Löfberg on kehittänyt kasvipohjaiset kahvikapselit yhteistyössä hollantilaisen Advanced Technology Innovations -yhtiön kanssa.

Palaute