Tiedote

Minun puuni -kylvöprojekti: Tuhannet lapset kasvattavat jälleen puita Maailman metsäpäivän kunniaksi

Lasten kylvöprojekti Minun Puuni. Kuva: Joona 6 v.

Suomen Metsäyhdistys jakaa myös tänä vuonna viisikymmentä tuhatta männyn siementä päiväkodeille, kouluille ja Suomen Ladun Metsämörri-ryhmille. Minun puuni -kylvöprojektiin osallistuu vuosittain jopa kymmenen tuhatta lasta, jotka kylvävät siemenet Maailman metsäpäivän kunniaksi 21. maaliskuuta.

YK:n julistama Maailman metsäpäivä muistuttaa metsien merkityksestä osana elämäämme. Kylvöpuuhiin ilmoittautuneet lapset laittavat sormensa multaan ja kylvävät kukin viisi siementä purkkeihin kasvattaakseen omia männyn taimia.

Kylvöpäivä on yksi tapa opettaa lapsia ymmärtämään luonnon ilmiöitä. Lapset huolehtivat siementen itämisestä ja kasvusta sirkkataimiksi asti, minkä jälkeen taimet voi istuttaa vaikkapa pihapiiriin. Huolenpito tarkoittaa sopivan kosteuden, valon ja lämmön varmistamista siemenille ja niistä aikanaan kasvaville taimille.

Jos jokainen lasten istuttama puu selviäisi vankaksi taimeksi ja ne istutettaisiin luontoon, puista syntyisi mäntymetsää kaikkiaan 25 hehtaaria.

Suomen Metsäyhdistys on toimittanut Minun puuni -kampanjassa siemeniä koulujen kylvöpuuhia varten vuodesta 1993 alkaen. Tänä aikana yli 250 000 pikku kylväjää on upottanut multaan enemmän kuin 1,2 miljoonaa männyn siementä. Vanhimmat lasten käsistä alkunsa saaneet puut lähestyvät neljännesvuosisadan ikää ja ovat monen metrin korkuisia.

Siemenet on lahjoittanut Siemen Forelia. Yhteistyössä ovat mukana Suomen Latu, Metsämörriohjaajat ry ja Finlands Svenska Idrott. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa toimintaa.

Minun puuni -kylvöprojekti on tarkoitettu ensisijaisesti alakouluihin, varhaiskasvatukseen, iltapäiväkerhoihin ja Metsämörri-ryhmille. Siemenlaatu sopii parhaiten eteläiseen Suomeen. Siementilauksia otetaan vastaan 30.4. asti tai niin kauan kuin niitä riittää.


Siementen tilaus: www.smy.fi/tapahtumat/minun-puuni/

Lisätietoa: Anne Turunen, nuorisoviestinnän suunnittelija, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, p. 045 657 5440


 

Kirjoittaja

Suomen Metsäyhdistys Ry

Kirjoita kommentti